duinendistel relax ruimte

CHROMOTHERAPIE kleurentherapie

Kleuren hebben een goede werking op ons lichaam, ze worden niet alleen door onze ogen waargenomen en doorgestuurd naar de hersenen waar ze bepaalde gevoelens opwekken, maar ook door de huid opgenomen. Wanneer licht geabsorbeerd wordt door de huid en als energie naar een cel met dezelfde golflengte wordt doorgestuurd, vindt er een resonantie plaats.
Dit betekent dat de trillingen elkaar versterken, waardoor er een chemische verandering plaatsvindt.


Chromotherapie is de wetenschap die verschillende kleuren gebruikt om de vibraties van het lichaam te stabiliseren of te wijzigen. Deze vibraties bepalen onze gezondheid, rust en harmonie. Genezen door middel van kleur was waarschijnlijk één van de eerste technieken die de mens gebruikte.

  • rood (herstellend): activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden verminderd door rood licht.
  • geel (stabiliserend): maakt hongerig en helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van de klieren en verschaft niet alleen een gunstige werking op het humeur maar ook een warm en behaaglijk gevoel.
  • blauw (antiseptisch): werkt verkoelend en verfrissend. Blauw verhelpt slapeloosheid, onrust en angst. Blauw zorgt bovendien voor een goede doorbloeding.
  • groen (zuiverend): werkt rustgevend, geeft kracht en zelfvertrouwen. De kleur groen helpt bij hoofdpijn, jicht en hoesten.


De chromo hemel wordt ingesteld en doet haar werk terwijl u rustig ligt en ontspant.